Benvinguda del Conseller

ICREA es va crear l'any 2001 amb la missió d'estimular el desenvolupament de la recerca de qualitat a Catalunya, i ha resultat ser una de les claus de l'èxit internacional del nostre sistema. Passats aquests quinze anys, es pot dir que la consolidació d'ICREa com a instrument d'atracció de bons investigadors/es és una realitat. ICREA és reconeguda a Catalunya i internacionalment, gràcies a la seva capacitat d'atracció i de contractació de talent del màxim nivell, mitjançant convocatòries anuals en què s'apliquen les millors pràctiques possibles a l'hora d'avaluar i seleccionar els candidats. En aquest procés ha estat clau el suport continuat de la Generalitat de Catalunya.

Sovint ens referim a ICREA quan esmentem indicadors d'excel·lència del sistema. L'impacte dels vora 300 investigadors contractats fins al moment sobre el sistema català d'R+D i la societat en general és molt remarcable. No només en productivitat científica, sinó també en captació de fons de recerca, transferència de coneixement i generació de nous llocs de treball al voltant dels investigadors ICREA. Aquestes bondats s´han posat de rellevància en les conclusions de l'avaluació externa realitzada per l'agència britànica Technopolis, que avalen l'encert d'aquest instrument que segueix un model propi de Governança, únic en l'entorn, amb independència institucional i autonomia de gestió.

Em plau donar-vos la benvinguda a la pàgina web d'ICREA i us convido a navegar per les seccions dedicades als nostres investigadors i a les seves contribucions científiques. Així mateix, recomano la consulta de la memòria anual per conèixer més a fons la comunitat ICREA.

En nom de la Generalitat de Catalunya vull reafirmar el suport continu del Govern a la ICREA. Personalment, també m'agradaria agrair tot l'equip executiu, capaç de mantenir uns estàndards de funcionament de primer nivell i a tots els avaluadors i experts que han contribuït a mantenir l'excel·lència d'aquest programa d'extraordinari èxit.

Hble. Sr. Jordi Baiget
Conseller d'Empresa i Coneixement